Actualitat

« Ves enrere

"JUVENES TRANSLATORES" CONCURS DE TRADUCCIÓ PER A ESTUDIANTS DE SECUNDÀRIA

"JUVENES TRANSLATORES" CONCURS DE TRADUCCIÓ PER A ESTUDIANTS DE SECUNDÀRIA

La Comissió Europea, amb motiu de promoure l'aprenentatge de llengües en els centres d'ensenyament i donar als joves una idea del que és la feina del traductor, acaba de posar en marxa la tretzena edició del seu concurs anual de traducció «Juvenes Translatores » per a estudiants de secundària de tot Europa. Aquest any, els adolescents participants hauran de traduir un text sobre el tema del que els joves poden fer per contribuir a configurar el futur d'Europa.

Des d'aquest moment i fins al 20 d'octubre, (primera fase) els centres d'ensenyament de tots els estats membres de la UE podran inscriure per via electrònica, perquè el seu alumnat puga competir amb el dels altres centres de tot Europa.

A continuació, la Comissió Europea convidarà a 751 centres a participar en la següent fase. El nombre de centres participants per cada país serà el mateix que el nombre d'escons del país al Parlament Europeu i els centres seran seleccionats aleatòriament per un ordinador.

Els centres triats designaran en eixe moment entre dos i cinc estudiants per participar en el concurs. Els estudiants poden ser de qualsevol nacionalitat, però tots han de ser del mateix any, nascuts el 2002.

La prova tindrà lloc el 21 de novembre de 2019 simultàniament, en línia, en tots els centres participants.

Els guanyadors -un per país- seran anunciats a principis de febrer de 2020. Rebran els premis a la primavera de 2020, en una cerimònia especial que tindrà lloc a Brussel·les.

Durant la seua estada a la capital belga, els estudiants tindran l'oportunitat de conèixer a traductors professionals de la Direcció General de Traducció de la Comissió -que són els que hauran avaluat les seues traduccions-i de conversar sobre com és treballar amb les llengües.


Web de Juvenes Translatores