Actualitat

« Ves enrere

BENEFICIS DE LES VACUNES

BENEFICIS DE LES VACUNES

La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han organitzat específicament a Brussel·les, la primera Cimera Mundial sobre la Vacunació. L'objectiu és accelerar l'actuació global per detindre la propagació de malalties evitables per vacunació i contrarestar la desinformació sobre les vacunes a tot el món.

Des de les dues organitzacions s'ha advocat perquè s'intensifiquen urgentment els esforços per detindre la propagació de malalties evitables per vacunació, com el xarampió. En els últims tres anys, set països -quatre d'ells a la regió europea- han perdut la seva condició de país on el xarampió ha estat eradicat. Els nous brots són el resultat de la direcció de cures en la cobertura de vacunació, en particular entre adolescents i adults que no han arribat a estar vacunats. Per abordar eficaçment les carències en matèria de vacunació, a la Cimera es tractaran els múltiples obstacles a la vacunació, contes com a drets, reglamentacions i accessibilitat, disponibilitat, qualitat i adequació dels serveis de vacunació; normes socials i culturals, valors i suport de l'entorn; i motivació, actituds, coneixements i capacitats personals.

La Comissió Europea i l'Organització Mundial de la Salut també han defensat que es done suport amb decisió a la GAVI, Aliança Global per a Vacunes i Immunització. La GAVI té un paper fonamental per complir els objectius globals sobre vacunes als països del món que compten amb menys recursos.

També figuren en l'ordre del dia de la Cimera nous models i oportunitats per impulsar el desenvolupament de vacunes, així com les formes d'identificar que la immunització constituïsca una prioritat de salut pública i un dret universal.