Actualitat

« Ves enrere

DIA INTERNACIONAL DE LA NETEJA DE PLATGES

DIA INTERNACIONAL DE LA NETEJA DE PLATGES

Cada any, huit milions de tones de plàstic acaben en els oceans i, segons la Fundació Ellen Macarthur, l'any 2050 hi haurà més plàstic que peixos al mar.

Per ajudar a combatre esta situació i ajudar a visibilitzar este problema que ens afecta a tots, la Comissió Europea ha posat en marxa la campanya #EUBeachCleanUp, mitjantçant la qual s'organitzaran batudes per recollir les escombraries marines presents en platges de tot el món .

La campanya d'este any, que es va posar en marxa el 19 d'agost i s'estendrà durant tot el mes d'octubre, però arribarà al seu punt àlgid el dissabte 21 de setembre, declarat Dia Internacional de la Neteja de Platges, amb accions que tindran lloc en més de huitanta països, en tots els continents habitats.

L'èxit de la campanya #EUBeachCleanup radica que combina el treball de sensibilització amb una presència notable en les xarxes socials i crides concretes a l'acció: Unix-te a nosaltres a la platja!

A Espanya es farà una batuda este dissabte a les Illes Cíes juntament amb voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat.

Este any, gràcies a unes col·laboracions innovadores amb les Nacions Unides i els barrufets (durant més de 60 anys, els barrufets han comunicat valors universals com la solidaritat, el coratge, la tolerància, el treball, el respecte per la natura i el medi ambient. Estos valors transcendixen l'edat, el gènere i les cultures. Per tant, és bastant natural que els barrufets participen en la neteja d'oceans i platges), la campanya arriba a milers de ciutadans de totes les edats.