Actualitat

« Ves enrere

EL PARLAMENT EUROPEU BUSCA PROMOURE EL VOT DELS CIUTADANS EUROPEUS RESIDENTS A ESPANYA

EL PARLAMENT EUROPEU BUSCA PROMOURE EL VOT DELS CIUTADANS EUROPEUS RESIDENTS A ESPANYA

El Parlament Europeu busca la col·laboració d'ambaixades i consolats a Espanya per a promoure el vot a les pròximes eleccions europees del 26 de maig de 2019 entre els ciutadans d'altres països europeus residents a Espanya.

Més de mig milió de ciutadans comunitaris residixen a Espanya, i encara que el seu dret de vot està reconegut i protegit per les lleis de la Unió, són un dels col·lectius que menys acudix a les urnes, habitualment per desconeixement de terminis i tràmits per a exercir el seu dret. En les passades eleccions europees de 2014, a penes un 24% es van inscriure com a electors, és a dir, van informar el cens de la seua intenció de votar a Espanya.

Per a això, el Parlament Europeu busca la col·laboració d'ambaixades i consolats dels diferents països de la Unió per a informar els seus ciutadans residents a Espanya dels terminis per a registrar-se en el cens electoral de residents estrangers espanyol.

Els residents estrangers que vullguen votar a Espanya deuen, a més d'estar empadronats en el registre del seu Ajuntament, fer una declaració motivada de la seua voluntat a exercir o no el seu dret al vot en els distints comicis.

Encara que la pròxima cita electoral europea no és fins d'ací a sis mesos, al maig de 2019, el termini per al registre en el Cens Electoral de Residents Estrangers i per a la declaració motivada va començar el passat 1 de novembre i finalitzarà el pròxim 30 de gener.

Enguany, l'Oficina del Cens Electoral calcula que enviarà unes 570.000 comunicacions postals a ciutadans no espanyols residents a Espanya que no hagen manifestat prèviament la seua voluntat de votar a Espanya. En cas de no rebre l'esmentada comunicació postal, pot sol·licitar-se tant per internet (tràmit "Inscripció en el Cens Electoral dels estrangers residents a Espanya per a les eleccions municipals i al Parlament Europeu de 2019") com en persona en el seu Ajuntament de residència.


 

 

Vídeo explicatiu

 

Més informació