Actualitat

« Ves enrere

EL PRESIDENT JUNCKER PRONCIARÁ EL SEU QUART DISCURS SOBRE L'ESTAT DE LA UNIÓ

EL PRESIDENT JUNCKER PRONCIARÁ EL SEU QUART DISCURS SOBRE L'ESTAT DE LA UNIÓ

El debat sobre l'estat de la Unió és un dels moments clau del curs polític europeu. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, donarà compte dels èxits aconseguits en l'últim any i revelarà quines seran les prioritats fins al final del seu mandat davant del ple del Parlament Europeu.

Enguany, el discurs precedix a les eleccions europees de 2019 i s'emmarca en el debat en curs sobre el futur de la Unió Europea amb 27 Estats membres. En el discurs de l'any passat, el president Juncker va exposar la seua visió de la manera en què podria evolucionar la Unió Europea fins a 2025 i va presentar un Full de ruta per a una Unió més unida, més fort i més democràtica. Van complementar el discurs iniciatives concretes sobre comerç, control de les inversions, ciberseguretat, indústria i dades.

El discurs d'enguany tornarà a anar acompanyat de noves propostes, per a passar immediatament de les paraules a les obres. El president farà propostes que puguen presentar resultats positius per als ciutadans d'ací a la cima de Sibiu i assentar les bases per a un ampli debat en vespres de les eleccions europees.

El discurs sobre l'estat de la Unió tindrà lloc, demà a les 9:00 h. En el Parlament Europeu a Estrasburg, però es podrà seguir en directe en qualsevol de les 24 llengües oficials, per la qual cosa vos animem a seguir l'esdeveniment i el posterior debat.