Actualitat

« Ves enrere

Erasmus+: més de quatre milions de persones rebran ajudes per a millorar les seues competències i la seua ocupabilitat

Erasmus+: més de quatre milions de persones rebran ajudes per a millorar les seues competències i la seua ocupabilitat

El programa, de set anys de duració (2014-2020) , compta amb un pressupost d'un 40 % més respecte al període anterior i permetrà que més de quatre milions de persones reben ajudes per a estudiar, formar-se, treballar o participar en un voluntariat fora del seu país. A més, recolzarà associacions entre centres d'ensenyança, organitzacions juvenils, empreses, autoritats locals i regionals i ONG.

El nou programa Erasmus+ combina tots els programes actuals de la Unió Europea (UE) en matèria d'educació, formació, joventut i esport, inclòs el programa d'aprenentatge permanent (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comènius, Grundtvig), la Joventut en Acció i cinc programes internacionals de cooperació (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programa de cooperació amb els països industrialitzats) 

Com abordarà "Erasmus+" la desocupació juvenil?

Ajudant als jóvens a millorar les competències clau, com les competències lingüístiques en llengua estrangera, la comunicació, l'adaptabilitat o aprendre a viure i treballar amb persones de nacionalitats i cultures diferents.

El programa facilitarà també una millor cooperació entre les universitats i els ocupadors. Hi ha proves que demostren que els ocupadors aprecien les competències adquirides a través d'experiències d'aprenentatge no formal, com el voluntariat. De fet, el 75 % dels participants en el Servici Voluntari Europeu van declarar que havien millorat les seues perspectives professionals gràcies a esta experiència.

També hi ha estudis que demostren que els estudiants que han realitzat part dels seus estudis en l'estranger tenen més possibilitats d'aconseguir ocupació en un altre país quan s'incorporen al mercat de treball.

Per a més informació, consulta:

- Pàgina web d' Erasmus+