Actualitat

« Ves enrere

ESCENA ERASMUS GUANAY UN PREMI EUROPEU PER LA PROMOCIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL

ESCENA ERASMUS GUANAY UN PREMI EUROPEU PER LA PROMOCIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL

El projecte Escena Erasmus, promogut pels vicerectorats de Cultura i Relacions Internacionals i la Fundació General de la Universitat de València (UV) i amb el patrocini de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i de l'IVAJ, ha guanyat la Menció d'Honor a l'organització destacada en la promoció del patrimoni a través de la cultura i les arts de la Lliga Europea de les federacions d'Empreses d'Arts Escèniques 'Pearle Live Performance Europe'.

El guardó, entregat en el centre Bozar de Brussel·les (Bèlgica), ha sigut per a CRIT Companyia de Teatre, que dirigix este projecte teatral. Aixina, s'ha convertit en l'única companyia teatral de tota Europa que ha rebut este reconeixement, que es tracta d'un guardó exclusiu amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni 2018.

El jurat ha valorat el projecte teatral europeu Escena Erasmus, que complirà l'any que ve el seu desé aniversari, per la producció d'espectacles de qualitat amb estudiants Erasmus i persones refugiades, que reflexionen sobre l'Europa actual i les possibilitats de crear una ciutadania europea basada en les persones i la cultura.

L'equip directiu d'Escena Erasmus ha aprofitat la presència a Brussel·les esta setmana per a consolidar i ampliar la xarxa d'universitats associades al projecte.

Els directors d'Escena Erasmus han rebut el suport expres del Govern d'Espanya a través del conseller Cultural de l'Ambaixada d'Espanya a Bèlgica, Sergi Farré i de la Representació Permanent a Espanya davant de la Unió Europea. Estos últims contactes han sigut possibles gràcies a la implicació de l'oficina europea de la Generalitat Valenciana 'Fundació Comunitat Valenciana - Regi Europea'.