Actualitat

« Ves enrere

EURES ens proposa 10 raons per a buscar un treball en Europa

EURES ens proposa 10 raons per a buscar un treball en Europa

Altres cultures, idiomes, vivències, nous mercats, noves amistats, maduresa personal… El portal europeu de la mobilitat professional (EURES) ens dóna 10 motius per a preparar el nostre Curriculum Vitae, fer les maletes i buscar oportunitats en altres països europeus.

1. Aprendre a apreciar altres cultures i mètodes de treball. Segons Martin Davidson, director general del British Council, a l'hora de seleccionar candidats, el 79 % dels contratants li donen més importància a les competències interculturals i al coneixement d'altres cultures que al nivell d'estudis.

2. Adquirir més capacitat de resistència i de flexibilitat. Treballar en un altre país de la UE farà que hages d'adaptar-te a una nova forma de vida, a fer nous amics i a enfrontar-te a nous desafiaments. D'esta manera, et convertiràs en una persona més independent i resistent...

3. ...el que, al seu torn, augmentarà les teues possibilitats de contractació tant en el teu país com en altres Estats membres de la UE. «Els candidats que aconseguixen una ocupació també demostren que tenen determinació i capacitat de resistència... i que saben adaptar-se si es veuen obligats a recórrer mig món per a treballar en el projecte d'un client…», explica Stephen Isherwood, Responsable de contractació de llicenciats d'Ernst & Young.

4. Parlar amb fluïdesa una altra llengua. Has somiat alguna vegada en poder parlar una llengua estrangera com un natiu? Al viure i treballar en un altre país de la UE pots aprendre a parlar una altra llengua, una competència que tindràs tota la teua vida i que et servirà tant per a la teua vida professional com per a la personal.

5. Millorar les condicions de vida o salarials. Des de 1957, els ciutadans comunitaris tenen el dret de treballar en qualsevol lloc d'Europa. Exercix este dret! Si t'agradaria viure en un país on el cost de vida siga més barat o treballar en un país on guanyar més dedicant-te a la teua disciplina, tal vegada traslladar-te a un altre país de la UE siga el més encertat.

6. Aportar les teues idees als teus nous companys de la UE. Compartix les teues pràctiques de treball i la teua experiència amb els teus nous companys en l'estranger. Tal vegada tingues algo que aportar a un equip d'infermeria a França i pugues ensenyar-los les pràctiques que coneixes del teu país d'origen o potser la investigació que has realitzat li siga útil a un equip d'enginyers de Dinamarca.

7. Mostrar dots de lideratge i iniciativa. «Prendre la iniciativa de sol·licitar un treball en un altre país, preparar el viatge, organitzar la documentació i gestionar les relacions amb persones de cultures diferents són ja mostres de lideratge», explica un representant de jobsabroad.Com.

8. Descobrir-te a tu mateix i una nova comunitat. Per què no exercir el voluntariat en la comunitat de la seua nova localitat? O per què no inscriure's en un club d'esquí a Espanya o anar a bussejar amb un club de Bratislava? Vivint a l'estranger, pots compartir la teua llengua i la teua cultura amb noves amistats.

9. Cobrir un nínxol de mercat. Tens competències (o pots adquirir-les amb rapidesa) que es necessiten en altres països de la UE? Informa't sobre quins països tenen demanda en la teua disciplina i torna a formar-te si és necessari. Tal vegada conegues inclús idees empresarials que han funcionat bé en el teu país i que podries portar a altres Estats membres.

10. Finalment, encara que no per això menys important, pots fàcilment viure i treballar en el país que vullgues de la Unió Europea. Gràcies a la legislació comunitària, tens els mateixos drets que els treballadors autòctons del país de la UE que tries.

Si t'hem convençut, comença ja a buscar una ocupació en la  base de dades EURES de búsqueda de ocupació.

I si necessites ajuda, posa't en contacte amb un conseller EURES en el teu pais.