Actualitat

« Ves enrere

EXPLORA EUROPA AMB DISCOVEREU

EXPLORA EUROPA AMB DISCOVEREU

La Comissió Europea acaba de posar en marxa una nova ronda de sol·licituds de bons de viatge de DiscoverEU, que permeten als participants viatjar per Europa i aprendre sobre el seu patrimoni cultural, desenvolupant al mateix temps els seus propis coneixements i capacitats.

Fins al 28 de novembre de 2019 a les 12.00 hores, tots els joves de díhuit anys de la Unió Europea poden presentar la seua sol·licitud per a tindre la possibilitat de descobrir Europa entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre de 2020.

La Comissió ha concedit ja en les tres convocatòries anteriors 50.000 bons de viatge. La nova convocatòria permetrà a altres 20.000 joves participar en DiscoverEU.

Cada any, les activitats de DiscoverEU s'organitzen entorn d'un tema específic relacionat amb les prioritats de la Unió Europea. El tema per a 2020 serà «Una Europa verda i sostenible».

Qui pot participar i com?

Els sol·licitants hauran de tindre díhuit anys complits el 31 de desembre de 2019 i estar disposats a viatjar entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre de 2020 durant un període màxim de trenta dies.

Els interessats poden presentar la seua sol·licitud a través del Portal Europeu de la Joventut.

Els guanyadors podran viatjar sols o en grups d'un màxim de cinc persones. En general, es desplaçaran amb tren, però, per a poder accedir a tots els racons del continent, els participants podran usar altres mitjans de transport, com l'autobús, el ferri o, excepcionalment, l'avió. S'assegurarà així que els joves que viuen en zones remotes o insulars tinguen també l'oportunitat de participar.

Fitxa informativa