Actualitat

« Ves enrere

LA COMISSÀRIA EUROPEA MALMSTRÖM REP DE LA MÀ DE XIMO PUIG LA DISTINCIÓ LLUÍS VIVES

LA COMISSÀRIA EUROPEA MALMSTRÖM REP DE LA MÀ DE XIMO PUIG LA DISTINCIÓ LLUÍS VIVES

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha entregat, durant la recepció oferida a Brussel·les per a celebrar el dia de la Comunitat i el 600 aniversari de la Generalitat Valenciana, la Distinció Joan Lluís Vives dels Premis 9 d'Octubre a la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, qui, segons el cap del Consell, representa "un indicatiu del que ha de ser la Unió Europea".

El Consell va decidir concedir este reconeixement a la comissària sueca per "obrir nous mercats als productes valencians i avançar en el procés de construcció d'Europa com un espai d'oportunitats i creixement", així com per negociar i defendre acords de lliure comerç en territoris tradicionalment orientats a l'exportació com la Comunitat Valenciana.

El president ha assenyalat, per això, que, amb la comissària Malmström, s'esvaïx "eixe paradigma que parla de l'Europa allunyada i burocratitzada que no connecta amb la ciutadania", i ha reconegut que en la Comunitat es té clar "que no hi ha futur sense Europa" perquè les arrels d'esta autonomia "han estat sempre lligades" al sentit del que significa la UE.

"Des del punt de vista del comerç hem connectat amb la comissària per una qüestió fonamental: la Comunitat mai va ser proteccionista", ha assegurat Puig, el qual ha afegit que la valenciana és una autonomia el ADN " de la qual és cent per cent europeista" perquè els seus habitants eren "emprenedors quan encara no existia la paraula emprenedor".

El cap del Consell ha destacat a més que, en matèria de comerç, s'han d'impulsar tractats "que fixen les regles del joc", i en este sentit ha recordat que els firmats per la comissària "tenen una càrrega de principis fonamentals de la Unió Europea".

Per la seua banda, la comissària de Comerç, Cecilia Malmström, ha ressaltat que és "un honor" rebre esta distinció per part de la Generalitat, i ha subratllat l'aposta valenciana per les exportacions a través del transport marítim "amb el port de València com el primer port de contenidors del Mediterrani i el quint d'Europa".

Malmström ha oferit a més el seu suport a la Comunitat en les seues reivindicacions sobre el Corredor Mediterrani, així com perquè l'autonomia valenciana, a qui ha definit com una regió "moderna, acollidora, emprenedora i oberta al món", siga un exemple que s'ha de seguir per a la resta d'àrees de la Unió.