Actualitat

« Ves enrere

La UE permet l'ús de dispositius mòbils en avions

La UE permet l'ús de dispositius mòbils en avions

La Unió Europea ha confirmat que no hi ha risc per a la seguretat sempre que estiguen en "modo avión", açò és, amb la funció de transmissió de dades desactivada. Per tant, en 2014 podrem utilitzar els nostres dispositius mòbils també durant l'envol i l'aterratge.

Ara correspon a cada companyia aèria actualitzar les seues normes, la qual cosa s'espera durant les pròximes setmanes o mesos. En tot cas, els passatgers han de seguir les consignes de seguretat de la tripulació, que sí pot demanar que es guarden els objectes pesats durant l'envol i l'aterratge.

La Agència Europea de Seguretat Aèrea (EASA) ha actualitzat la seua guia sobre l'ús de dispositius electrònics portàtils a bord, com els telèfons intel·ligents, les tablets i els llibres electrònics, i ha assegurat que el pas següent serà "examinar com connectar-se a Internet a bord"

Fins ara, havíem d'apagar per complet els dispositius electrònics portàtils durant el rodatge, l'envol i l'aterratge. A més, les companyies aèries no permeten cridar per telèfon o connectar-se a wifi des del moment que es tanquen les portes de l'avió fins que tornen a obrir-se.

Ja hi ha avions amb un sistema especial que permet la connexió a Internet quan l'avió es troba a altitud de creuer. De moment hi ha pocs però s'espera que el número augmente en els pròxims anys.

Per la seua banda, la Comissió Europea ha adoptat recentment una sèrie de decisions en l'àmbit de las telecomunicacions per a permetre la prestació de servicis de 3G i 4G a fi de proporcionar millors connexions als dispositius de transmissió.