Actualitat

« Ves enrere

SIS AVANÇOS EN EL SECTOR DIGITAL DE LA UE EN 2018

SIS AVANÇOS EN EL SECTOR DIGITAL DE LA UE EN 2018

El Parlament treballa contínuament per a aconseguir un mercat únic digital sense obstacles, cridades barates i contingut digital sense costos addicionals.

Descobrix tot el que el Parlament ha fet en 2018 per a millorar la teua experiència online, des de la fi del bloqueig geogràfic a la connexió sense fil gratis en espais públics.


 

 

Adéu al bloqueig geogràfic

El 3 de desembre es va fer efectiva la normativa dirigida a posar fi als obstacles per a certs articles, de manera que els consumidors puguen comprar béns i serveis en els mateixos termes des de qualsevol punt de la UE. Els eurodiputats van aprovar esta regulació el 6 de febrer de 2018.

El bloqueig geogràfic va desaparéixer a principis de desembre.

Accés al vídeo: El bloqueig geografic i les compres per internet

 

Millores en les entregues de paquets en la UE

Un comerç electrònic europeu més eficaç implica millores en les condicions en l'entrega de paquets. El ple del Parlament Europeu va protegir al març l'informe parlamentari sobre una normativa que busca fer més transparent i competitiu el mercat transfronterer d'entrega de paquets en la UE. L'objectiu és reduir les barreres al comerç electrònic i afavorir consumidors i detallistes electrònics.

La nova regulació va entrar en vigor al maig de 2018.

Accés al vídeo: Repartiment transfronterer de paquets en la UE

 

 

Contingut en línia des de qualsevol lloc de la UE

El 53% dels europeus veu pel·lícules i sèries en línia més d'una vegada a la setmana. Des d'abril de 2018 poden fer-ho també si estan en un altre país de la UE. Les regles sobre la denominada "portabilitat", aplicables en tots els Estats membres, permeten als consumidors emportar-se de vacacions els servicis audiovisuals en línia pels quals paguen dins del territori comunitari.

Acés al vídeo: Streaming sense fronteres

 

 

Connexió sense fil gratuïta en espais públics

Per a disfrutar dels continguts en línia, els usuaris necessiten connexions d'alta velocitat i fiables. La iniciativa WIFI4EU, el registre de la qual es va obrir en 2018, té com a objectiu que, d'ací a 2020, 6000 comunitats en tota la UE tinguen connexió sense fil d'alta velocitat gratis. Els beneficiaris directes són entitats públiques que gestionen espais oberts als ciutadans com a biblioteques, hospitals, parcs, estacions de tren o d'autobús, etc. Fins a la data s'han registrat més de 21.700 municipis.

La concessió de les subvencions s'anunciaran al desembre i la instal·lació de la infraestructura necessària per a la connexió es durà a terme en 2019.

Accés al vídeo: Iniciativa WIFI4EU

 

 

Cridades més barates i connexió 5G

Les cridades a altres països de la Unió Europea es limitaran a 19 cèntims per minuts i el cost dels missatges de text serà de màxim 6 cèntims a partir del 15 de maig de 2019, d'acord amb les noves normes de telecomunicacions que el Parlament va aprovar el 14 de novembre.

La reforma busca també augmentar la inversió perquè la tecnologia 5G estiga disponible en totes les ciutats europees en 2020.


 

Protecció de dades

Les noves normes sobre protecció de dades (RGPD) de la UE, que van començar a tindre efecte el 25 de maig, garantixen la confidencialitat en internet. L'objectiu del nou reglament és donar més control als ciutadans sobre les seues dades privats i inclou el dret a rebre informació sobre com estos es van a usar, així com a esborrar el contingut que no volen que continue sent visible.

Accés al vídeo: El Reglament General de protecció de dades de la UE (RGPD)