febrer 2019
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Notícies - Alacant

« Ves enrere

VISITA DE LA DIRECTORA GENERAL DE RELACIONS AMB LA UE I L'ESTAT

VISITA DE LA DIRECTORA GENERAL DE RELACIONS AMB LA UE I L'ESTAT

a directora general de la Relacions amb la Unió Europea (UE) i l'Estat, Daria Terrádez Salom, ha impartit en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant una conferència sobre la representació de les regions en la UE, en la qual ha explicat el desenvolupament legislatiu del Dret de la UE, i ha destacat els canals de participació, entre els quals figuren les consultes ciutadanes que la Comissió Europea llança sobre polítiques i projectes normatius. En aquest sentit, ha incidit en la importància de la participació dels ciutadans en l'elaboració de polítiques per a construir una Europa millor.

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, Terrádez ha presentat la publicació  "Europa oportunitats de formació i ocupació" en la qual s'arrepleguen referències a recursos sobre formació i ocupació a Europa, l'aprenentatge i l'acreditació dels idiomes.

Aprofitant la seua visita a la Facultat, la directora s'ha reunit amb el seu degà, Sr. Juan Mesa, per a presentar-se i posar-se a disposició de la Universitat per a l'organització d'activitats emmarcades en l'àmbit europeu.

 

Posteriorment, la directora s'ha reunit amb els professors del  Centre Interuniversitari d' Estudis Europeus (CIEE) per a conèixer en detall les activitats que realitzen i poder establir línies de col·laboració conjunta.

Terrádez ha impartit també una conferència en el curs sobre la UE que organitza el CIEE, relativa a la participació de les regions en les polítiques europees. Ha explicat el desplegament i aplicació del Dret de la UE, així com les competències i accions de les comunitats autònomes en matèria europea, tot incidint en la importància de fomentar la participació ciutadana en les polítiques europees.

 

De la mateixa manera, Terrádez ha posat en relleu la importància de la Unió Europea en la nostra activitat diària, destacant la labor que exerceix la Fundació Comunitat Valenciana-Regió Europea en la representación y defensa dels interesos de la regió i la dels centres Europe Direct Valencia i Alacant com punt d'informació local per a formació e informació en assunptes europeus.