Notícies - València

« Ves enrere

PREMI A LES CIUTATS EUROPEES PROMOTORES DEL COMERÇ JUSTO I ÈTIC.

PREMI A LES CIUTATS EUROPEES PROMOTORES DEL COMERÇ JUSTO I ÈTIC.

La Comissió Europea, a través de la Direcció General de Comerç (DG Comerç) , ha convocat per primera vegada el Premi a les Ciutats Europees promotores del Comerç Justo i Ètic.

El concurs és una iniciativa basada en el compromís aconseguit per la Comissió en la seua comunicació sobre política comercial i d'inversió «Comerç per a tots», publicada l'any 2015. El concurs s'inscriu en el context dels esforços de la Unió Europea per conscienciar sobre com les decisions de compra dels consumidors de la Unió Europea poden afectar el medi ambient i als formes de vida de les persones en altres països, així com sobre el paper que han d'exercir les ciutats i autoritats locals.

L'objecte del concurs és:

•  Reconéixer i celebrar els èxits de les ciutats i el seu impacte positiu en els àmbits de la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social en el comerç internacional.

• Fomentar el desenrotllament sostenible i inclusiu per als xicotets productors conscienciant els ciutadans, representants polítics i empresaris sobre programes comercials sostenibles, ètics i justos.

• Inspirar a les ciutats a aprendre unes d'altres i a compartir les seues millors pràctiques ressaltant i atorgant valor a les pràctiques comercials justes i ètiques.

QUI POT PARTICIPAR?

Les ciutats europees amb més de 20.000 habitants que participen en activitats comercials justes i ètiques amb tercers països per mitjà de la implementació de polítiques, pràctiques, programes o projectes excel·lents i innovadors.

PREMIS

Hi ha un premi global, junt amb una sèrie de premis de "Menció especial" en aproximadament 2 o 3 categories.

El número i el títol específic de les categories de "Menció especial" es decidiran durant el procés de sol·licitud. Per exemple pot haver-hi una menció especial a la millor política de compres, la iniciativa més innovadora, la millor cooperació externa o la millor presentació per part d'una ciutat més xicoteta, si guanya una ciutat més gran

CANDIDATURES

El termini de presentació de candidatures finalitza el pròxim 13 d'abril de 2018.

Així mateix es pot participar en el WEBINARIO que tindrà lloc el pròxim 24 de gener de 2018 a les 14:30h, en el que els organitzadors del premi guiaran sobre el procés de sol·licitud i respondran a tots els dubtes que se'ls plantegen.

Per a saber més sobre el concurs, descarregar el formulari de sol·licitud i presentar la candidatura, pot visitar la pàgina lloc web del concurs en: www.trade-city-award.eu.