Notícies - València

« Ves enrere

ERASME DE ROTTERDAM: 551 ANYS MÉS VIU QUE MAI

ERASME DE ROTTERDAM: 551 ANYS MÉS VIU QUE MAI

 

 

Un 26, 27 o 28 d'octubre de 1466, fa 551 anys, naixia Desiderius Erasmus, o Erasme de Rotterdam. Encara que va morir en 1536, als 69 anys, està més viu que mai, ja que el seu llegat roman en una de les institucions europees més cèlebres: el programa Erasmus+. 

 

Filòsof, teòleg i humanista, Erasme va passar la major part dels seus 70 anys de vida buscant la llibertat de pensament i l'obertura intel·lectual. Va ser protagonista dels virulents debats succeïts en plena època de l'època de la Reforma protestant, i cèlebre la seua independència de criteri, sempre combatent el dogmatisme, tant de protestants com de catòlics .

 

Erasme va viure i va treballar en uns quants llocs d'Europa a la cerca del coneixement, l'experiència i la comprensió que podien aportar-li els contactes amb gent d'altres països.

Per eixa forma de ser, particularment destacada per a l'època, en la Unió Europa decidim batejar amb el seu nom a un dels nostres projectes més reeixits: Erasmus.

 

El conegut programa de beques, del qual ja s'han beneficiats diversos milions d'estudiants europeus, va ser evolucionant fins a convertir-se en Erasmus+. En 2018 complirà el seu 31 aniversari amb més finançament que mai: 2.700 milions d'euros per a educació, formació, joventut i esport (200 milions més que en 2017).

 

Com va fer en 2016 i 2017, Erasmus+ 2018 dedica especial atenció a impulsar projectes de suport a la inclusió social (en especial de refugiats i immigrants) i la prevenció de la radicalització. Justament esta va ser la filosofia de vida d'Erasme de Rotterdam, un visionari l'empremta del qual seguix visca en l'Europa del segle XXI.

 

La Guia del programa Erasmus+, amb informació detallada sobre com presentar una sol·licitud, pot consultar-se http://bit.ly/2yRobb2.